Brisanje računa u aplikaciji SprintDuo
Ova stranica objašnjava kako izbrisati račun u aplikaciji SprintDuo, kojom upravlja 8CELLS Jarosław Kaczmarski, i što se pritom događa s vašim podacima.
Izbrišite račun u aplikaciji
- Otvorite SprintDuo i idite na karticu Mi.
- U odjeljku Opasna zona odaberite Izbriši račun.
- Potvrdite da razumijete što će se dogoditi, a zatim potvrdite brisanje.
Brisanje se ne može poništiti. Ako želite zadržati kopiju svojih odgovora i poruka, najprije u kartici Mi odaberite Preuzmi moje podatke.
Što se briše
- vaš račun, uključujući vaše ime i podatke o broju telefona,
- vaši odgovori na pitanja dana,
- vaši odabiri u mini igrama,
- vaše poruke i reakcije,
- vaše spremljene igre,
- sve vaše sesije prijave.
Što će vidjeti vaš partner
Vaš par prestat će postojati. Vaš partner zadržava svoj račun, ali gubi pristup vašem zajedničkom sadržaju, uključujući vaše odgovore i poruke. Ne dajemo mu vaše podatke ni njihovu kopiju.
Izbrišite račun bez aplikacije
Ako ne možete pristupiti aplikaciji, pošaljite e-poruku na hi@sprintduo.app s predmetom „Brisanje računa” i navedite broj telefona s kojim je vaš račun otvoren. Kako bismo potvrdili da je broj vaš, poslat ćemo na njega SMS kôd i zamoliti vas da nam kažete taj kôd. Nikada nam ne šaljite svoj PIN. Nakon provjere izbrisat ćemo vaš račun na isti način kao u aplikaciji – bez nepotrebnog odgađanja, a najkasnije u roku od mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva.
Kada vaši podaci nestaju
Nakon vaše potvrde podatke odmah brišemo iz aktivne baze podataka. U sigurnosnim kopijama mogu ostati do 30 dana, nakon čega se brišu. Tehnički zapisi ne sadrže tekst odgovora ili poruka i čuvaju se kako je opisano u našim Pravilima privatnosti.
Nakon brisanja računa možete otvoriti novi s istim brojem, ali izbrisani se podaci ne mogu vratiti.